Truskawkowy sernik piankowy
Składniki:
Dwie galaretki rozpuść w 1 i 1/2 szklanki gorącej wody, odstaw do wystygnięcia - sprawdzaj co kilka minut, czy nie zaczyna mocno tężeć.
Truskawki umyj, usuń szypułki, włóż do tortownicy jedną warstwą, około 10-12 truskawek odłóż do dekoracji wierzchu sernika.
Kiedy galaretka zacznie tężeć i będzie miała konsystencję rzadkiej śmietany, ubij ją mikserem na puchatą piankę. Dodaj serek i dokładnie wymieszaj.
Masę wlej na truskawki i sernik wstaw do lodówki.
Trzecią galaretkę rozpuść w 1 i 1/2 szklanki wody, odstaw do wystygnięcia.
Odłożone truskawki pokrój na plastry i ułóż na stężałym serniku, zalej zimną galaretką, ponownie wstaw do lodówki.
Sernik najlepiej przygotować w silikonowej tortownicy
Kiedy galaretka zacznie tężeć i będzie miała konsystencję rzadkiej śmietany, ubij ją mikserem na puchatą piankę.
Dodaj serek i dokładnie wymieszaj.
Truskawki umyj, usuń szypułki, włóż do tortownicy jedną warstwą, około 10-12 truskawek odłóż do dekoracji wierzchu sernika.
Masę wlej na truskawki i sernik wstaw do lodówki.
Odłożone truskawki pokrój na plastry i ułóż na stężałym serniku.
Plastry truskawek zalej zimną galaretką, ponownie wstaw do lodówki.
Sernik jest gotowy, kiedy galaretka na wierzchu całkowicie stężeje SMACZNEGO :)
-3 galaretki o smaku truskawkowym lub poziomkowym (łącznie na 1,5 litra wody)
-1/2 kg homogenizowanego serka
-3/4 kg truskawek
-1/2 kg homogenizowanego serka
-3/4 kg truskawek
Przygotowanie:


Komentarze
Prześlij komentarz