Sernik Babci Jasi

składniki na ciasto:
- 1 kostka margaryny
- 2 szkl. mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier wanilinowy
- 3 żółtka
-5 łyżek cukru

Masa:
- wiaderko twarogu
- 5 jajek
- 1 szkl. cukru
- 1 niepełna szkl. oleju
- 1,5 szkl. mleka
- 1 cukier wanilinowy
- sok z jednej cytryny

Owoce:
(DOWOLNE)

Przygotowanie:
Najpierw robimy 2 galaretki wiśniowe  dajemy je do ostygnięcia.Po tym procesie zagniatamy ciasto. Następnie wykładamy je na blachę i wstawiamy do lodówki na 10 minut. W ty czasie robimy masę.Wszystkie składniki miksujemy i wylewamy na blachę. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni i 40-45 minutach.Po tym czasie wyciągamy sernik i czekamy aż ostygnie ok. 2 godziny. W tym czasie kroimy owoce. Gdy sernik ostygnie nakładamy na niego owoce i zalewamy galaretką. Na koniec wkładamy ciasto do lodówki, aby galaretka stężała. Gotowe.
                                 
                                                                                                  SMACZNEGO :)

Komentarze

Popularne posty