Fit rafaello

Składniki:
- 100 g kaszy jaglanej
- 4-5 łyżek wiórek kokosowych
- 1-2 łyżki miodu
- kilka kropel aromatu migdałowego i rumowego
- 50 g orzechów włoskich lub migdałów
- wiórki kokosowe do otoczenia naszego rafaello
- mleko kokosowe

Przygotowanie:

Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie przelewamy wrzątkiem. W ten sposób pozbędziemy się goryczy. Następnie w garnku gotujemy mleko z aromatami i miodem.Do gotującego się mleka wsypujemy kaszę i gotujemy ją aż do momentu gdy wsiąknie całe mleko.Mieszamy co jakiś czas , ponieważ kasza przykleja się do dna garnka. Na sam koniec wsypujemy wiórki i orzechy i dokładnie mieszamy. Masę odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Po godzinie wyjmujemy, mieszamy i zaczynamy robić kuleczki. Gotowe kulki posypujemy wiórkami, układamy na talerzu i wkładamy do lodówki na 2 godziny , aby rafaello bardziej stwardniało.

                                                                                       Smacznego :)

Komentarze

Popularne posty